Saya percaya ramai dah buat semakan status mtest bagi KPLI ambilan 2011. Bagi yang belum lagi buat semakan, anda boleh semak melalui link: Semakan mtest. Dah semak tu, jangan pulak lupa print tiket panggilan ujian dan baca panduan mtest dan kalau boleh, bacalah teknik menjawab soalan-soalan KPLI. Saya yakin ramai dah dapatkan naskah panduan KPLI yang dijual dekat kedai buku berhampiran. Bagi yang kurang bernasib baik untuk mendapatkan salinan naskah, boleh la mencari alternatif lain. Saya pernah mendedahkan ebook rahsia lulus KPLI dalam entri saya sebelum ini; pengambilan-calon-kpli-2011-dan-rahsia-lulus-kpli yang ditulis oleh seorang guru. Menurut statistik beliau:

  • Tahun 2000: 6,000 orang memohon KPLI tetapi hanya 30% sahaja yang berjaya melepasi Mtest dan temuduga.
  • Tahun 2001: 24,000 memohon kursus KPLI tetapi hanya 10 % sahaja yang berjaya
  • Tahun 2002: 37,000 memohon kursus KPLI tetapi hanya 9.5 % sahaja yang berjaya
  • Tahun 2003: 55,000 memohon kursus KPLI tetapi hanya 11 % sahaja yang berjaya
  • Tahun 2004: 68,000 memohon kursus KPLI tetapi hanya 9 % sahaja yang berjaya
  • Tahun 2005: 62,000 memohon kursus KPLI tetapi hanya 13 % sahaja yang berjaya

Statistik diatas menunjukkan bahawa bukan mudah untuk melepasi Mtest dan temuduga jikalau tidak mempunyai persediaan mencukupi dan rapi dan lebih penting lagi, adakah hanya dengan berpandukan buku yang dijual dekat pasaran sudah mencukupi untuk melepasi Ujian Mtest dan juga temuduga KPLI?


eBook rahsia lulus cemerlang KPLI yang ditulis oleh cikgu Wan Faisol memampatkan segala teknik yang beliau kaji sendiri dan terbukti telah membantu ramai guru diseluruh negara (Sila baca testimonial yang ditulis sendiri oleh guru-guru yang telah berjaya).

ebook ini amat lengkap kerana beliau tidak sahaja mendedahkan tips-tips serta formula seperti 30 formula mudah agar tidak terkeliru menjawab soalan INSAK dan tips menjawab soalan Kuantitatif kurang daripada 30 minit, malah beliau juga mendedahkan rahsia temuduga dan kesilapan-kesilapan yang pernah dilakukan oleh calon KPLI sebelum ini. Bukan setakat itu sahaja, pakej eBook rahsia lulus cemerlang KPLI ini turut disertai dengan video micro-teaching guru-guru KPLIyang amat berguna bagi rujukan bakal guru serta akses ke forum yang mana beliau akan sentiasa memampatkan forum tersebut dengan isu-isu dalam negara (sesuai dengan tagline beliau: we do all the homework for you).

Pakej ebook ini dijual pada harga RM70 yang mana harga tersebut cukup berbaloi bagi mereka yang inginkan menceburi bidang dalam perguruan dan boleh didapati di SINI.